Nowy rok szkolny rozpoczął się ciekawym wyjazdem - wzięliśmy udział w targach gastronomicznych EuroGastro & WorldHotel 2021 w hali Ptak Expo w Nadarzynie pod Warszawą.
Była to okazja do poznania nowoczesnych technologii i innowacyjnych rozwiązań w branży HoReCa. Uczniowie technikum żywienia z zainteresowaniem oglądali profesjonalny sprzęt i maszyny oraz degustowali ciekawe potrawy i napoje. Naszą uwagę przyciągali wystawcy prezentujący wegetariańskie i wegańskie substytuty mięsa oraz biodegradowalne naczynia jednorazowe, m. in. wykonane z... trawy 👍
Mieliśmy okazje spotkać się i porozmawiać z Szefem Kuchni Marcinem Czubakiem - finalistą programu TopChef, który serwował przepyszne burgery z pastrami oraz sałatkę z kaczką.
Na stoisku Selgros Transgourmet podziwialiśmy pokazy kulinarne i degustowaliśmy potrawy, wykonane przez Ekspertów Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Narodową Kadrę Kucharzy Polski, pod przewodnictwem Kapitana - Szefa Bartka Petera.
Duże wrażenie zrobiło na nas spotkanie gwiazdy realityshow GoogleBox - Kuby Michalskiego.
To był fajny dzień, bardzo inspirujący i smakowity 😉
Agata Choynowska
Kierunki kształcenia:
Zaloguj się:
- Użytkowników:
- 20
- Artykułów:
- 551
- Odsłon artykułów:
- 2547535
Gościmy:
Odwiedza nas 14 gości oraz 0 użytkowników.