Wojewodzin 52
19- 200 Grajewo
tel./fax. 86-272-22-31
INTERNAT - tel. 0-86 272-31-80 (w dni robocze)
szukaj na stronie:

Zespół Szkół w Wojewodzinie

Zapraszamy w nasze progi...

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
  • Technik Hotelarstwa

    Technik Hotelarstwa

  • Technik Weterynarii

    Technik Weterynarii - Nowość

  • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

    Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

  • Technik Budownictwa

    Technik Budownictwa

  • Technik Rolnik

    Technik Rolnik

  • Branżowa Szkoła I stopnia

    Branżowa Szkoła I stopnia

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Dzisiaj w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu „Stawiam na drób” w całości sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. To należy podkreślić: wszystkie produkty spożywcze, z których korzystali uczniowie zostały dostarczone przez organizatora! Warsztaty składały się z dwóch części: teoretycznej, w której wzięli udział wszyscy uczniowie z klas żywieniowych i praktycznej, w której wzięli udział wybrani uczniowie - z najwyższą średnią z przedmiotów zawodowych.
Celem projektu jest objęcie profesjonalnym szkoleniem uczniów wybranych szkół gastronomicznych z zakresu jakości i obróbki technologicznej polskiego mięsa drobiowego. Merytoryczne wsparcie w projekcie zapewnia Akademia Kulinarna Marcina Budynka znanego mistrza kulinarnego słynącego z prowadzenia programów telewizyjnych związanych z gastronomią, autora książek kulinarnych, organizatora i jurora konkursów kulinarnych.
Podczas dzisiejszych warsztatów uczniowie pracowali pod dyktando zespołu w składzie: Pan Marin Budynek - właściciel Tawerny Fisza w Augustowie, pan Kamil Bobkowski – Szef kuchni w restauracji Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek w Augustowie i pan Angelo Colombo – właściciel i Szef w restauracji Bistro Dobra Zmiana w Białymstoku.
Lekcja profesjonalizmu, obserwacja pracy mistrzów światowej klasy, wspaniałe warsztaty kulinarne, na których tematem przewodnim były nowatorskie sposoby przygotowania drobiu; kurczak po malezyjsku, serca drobiowe w stylu azjatyckim, to tylko część specjałów przygotowanych w nowatorskim wydaniu.

Wrażenia uczniów: bezcenne doswiadczenie! Wszyscy otrzymali certyfikat uczestnictwa w warsztatach.

Zdzisława Choynowska

spacer

Zaloguj się:

Użytkowników:
20
Artykułów:
551
Odsłon artykułów:
2547535

Gościmy:

Odwiedza nas 14 gości oraz 0 użytkowników.