




18.01.2018 roku w naszej szkole został przeprowadzony półfinał Konkursu Gastronomicznego Województwa Podlaskiego dla uczniów średnich szkół rolniczych „Gotuj z klasą”, którego organizatorem jest Marszałek Województwa Podlaskiego, a koordynatorem Departament Rolnictwa i Obszarów Rybackich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego.
Do półfinału przystąpiły trzy zespoły:
- zespół pierwszy: Katarzyna Wróblewska kl. III TŻ i Paulina Zyskowska kl. III TŻ
- zespół drugi: Alicja Kudrawiec kl. II TŻ i Magdalena Dobrzycka kl. II TŻ
- zespół trzeci: Aleksandra Wojewoda kl. III TŻ i Weronika Ziemkiewicz kl. II TŻ
Każdy zespół przygotował menu konkursowe składające się z: zupy, dania głównego i deseru. Dania konkursowe przygotowane zostały z produktów związanych z regionem, powszechnie znanych i rozpoznawalnych. Ocenie podlegały: walory smakowe, wygląd potrawy i związek dania z regionem. Zwycięzcami etapu szkolnego zostały uczennice kl. III Technikum żywienia i usług gastronomicznych. Poziom rywalizacji był bardzo wyrównany. Uczestnicy konkursu wykazali się kreatywnością, różnorodną formą prezentacji potraw oraz zaangażowaniem i wiedzą na temat tradycji i obyczajów naszego regionu.
Beata Urbańska
Kierunki kształcenia:
Zaloguj się:
- Użytkowników:
- 20
- Artykułów:
- 551
- Odsłon artykułów:
- 2547535
Gościmy:
Odwiedza nas 14 gości oraz 0 użytkowników.