Wojewodzin 52
19- 200 Grajewo
tel./fax. 86-272-22-31
INTERNAT - tel. 0-86 272-31-80 (w dni robocze)
szukaj na stronie:

Zespół Szkół w Wojewodzinie

Zapraszamy w nasze progi...

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
  • Technik Hotelarstwa

    Technik Hotelarstwa

  • Technik Weterynarii

    Technik Weterynarii - Nowość

  • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

    Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

  • Technik Budownictwa

    Technik Budownictwa

  • Technik Rolnik

    Technik Rolnik

  • Branżowa Szkoła I stopnia

    Branżowa Szkoła I stopnia

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Warsztaty Carvingu - rzeźbienie w warzywach i owocach, czyli nowe umiejętności = nowe kompetencje uczniów
Wychodząc naprzeciw współczesnym trendom gastronomicznym, nauczyciele przedmiotów zawodowych: gastronomia i hotelarstwo - p. Beata Urbańska, p. Katarzyna Ołdakowska, p. Teresa Zwolińska, p. Dorota Szymkuć – zorganizowały zajęcia z carvingu.
Ozdabianie i dekorowanie potraw ma znamiona sztuki, która przywędrowała do Europy z Dalekiego Wschodu. Obecnie sztuka serwowania i prezentacji dań coraz bardziej się rozwija, „wabi oko”, poprzez estetykę wyglądu zachęca do degustacji.
28 września odbyły się pierwsze, z grupy kilku zaplanowanych spotkań organizowanych w formie warsztatów. Uczestnicy to uczniowie technikum żywienia i hotelarstwa - którzy chcą zdobywać nowe umiejętności w zakresie nowoczesnych dekoracji stołów i potraw wykonanych w formie rzeźb z warzyw i owoców.
Załączone zdjęcia znakomicie prezentują efekty pracy warsztatowej naszych uczniów, a odbyły się dopiero pierwsze zajęcia!!!

Elżbieta Karwowska

spacer

Zaloguj się:

Użytkowników:
20
Artykułów:
551
Odsłon artykułów:
2548421

Gościmy:

Odwiedza nas 11 gości oraz 0 użytkowników.