




Warsztaty Carvingu - rzeźbienie w warzywach i owocach, czyli nowe umiejętności = nowe kompetencje uczniów
Wychodząc naprzeciw współczesnym trendom gastronomicznym, nauczyciele przedmiotów zawodowych: gastronomia i hotelarstwo - p. Beata Urbańska, p. Katarzyna Ołdakowska, p. Teresa Zwolińska, p. Dorota Szymkuć – zorganizowały zajęcia z carvingu.
Ozdabianie i dekorowanie potraw ma znamiona sztuki, która przywędrowała do Europy z Dalekiego Wschodu. Obecnie sztuka serwowania i prezentacji dań coraz bardziej się rozwija, „wabi oko”, poprzez estetykę wyglądu zachęca do degustacji.
28 września odbyły się pierwsze, z grupy kilku zaplanowanych spotkań organizowanych w formie warsztatów. Uczestnicy to uczniowie technikum żywienia i hotelarstwa - którzy chcą zdobywać nowe umiejętności w zakresie nowoczesnych dekoracji stołów i potraw wykonanych w formie rzeźb z warzyw i owoców.
Załączone zdjęcia znakomicie prezentują efekty pracy warsztatowej naszych uczniów, a odbyły się dopiero pierwsze zajęcia!!!
Elżbieta Karwowska
Kierunki kształcenia:
Zaloguj się:
- Użytkowników:
- 20
- Artykułów:
- 551
- Odsłon artykułów:
- 2548421
Gościmy:
Odwiedza nas 11 gości oraz 0 użytkowników.