Na naszej stronie został zamieszczony film – pokaz synchronicznej obsługi kelnerskiej w wykonaniu uczniów klasy drugiej w zawodzie: technik hotelarstwa. Uczniowie przygotowali go na konkurs wewnątrzszkolnej rywalizacji, ale w tej formie stanowi wizytówkę istoty zawodu hotelarza.
Zadaniem profesjonalnego hotelarza jest obsługa gościa zarówno w części mieszkalnej jak i w części gastronomicznej hotelu. Uczniowie zaprezentowali swoje umiejętności zawodowe, takie jak m. in. elementy serwowania potraw metodą niemiecką i francuską, dobór szkła do rodzaju serwowanego alkoholu oraz sposób zbierania brudnych naczyń ze stołu. Widoczne były również elementy savoir - vivru. Na uwagę zasługuje postać boya hotelowego, którego obecność świadczy o gościnności i pełnej gotowości do świadczenia usług na rzecz gości przebywających w obiekcie hotelowym.
Katarzyna Ołdakowska - nauczyciel przedmiotów zawodowych w zawodzie technika hotelarstwa
Kierunki kształcenia:
Zaloguj się:
- Użytkowników:
- 20
- Artykułów:
- 551
- Odsłon artykułów:
- 2548421
Gościmy:
Odwiedza nas 11 gości oraz 0 użytkowników.