Aktualności

ZS Wojewodzin w finale X edycji Ogólnopolskiej Olimpiady Projektów Społecznych Zwolnieni z Teorii

23 maja na Torze Wyścigów Konnych Służewiec w Warszawie odbyła się gala finałowa X edycji Ogólnopolskiej Olimpiady Projektów Społecznych Zwolnieni z Teorii, w której uczestniczyły uczennice naszej szkoły: Weronika Łojewska, Olga Szmigiel, Oliwia Zabora, Sara Cwalińska, Wiktoria Jakowska i Anita Nietupska wraz z nauczycielkami: p. K. Obuchowską, p. M. Kowalczuk

Czytaj więcej »

Dodatkowe uprawnienia przyszłych techników weterynarii

Uczniowie technikum weterynarii w ramach kształcenia w zawodzie uczestniczyli w bezpłatnym kursie inseminacji bydła. Organizacja kursu miała na celu wyposażenie uczniów w dodatkowe kwalifikacje zwiększające ich szanse na rynku pracy. Kurs zakończył się uzyskaniem certyfikatu uprawniającego do wykonywania zawodu inseminatora. Dziękujemy Małopolskiemu Centrum Biotechniki za przeprowadzenie kursu. Hubert Nitkowski

Czytaj więcej »

Zakończenie roku szkolnego maturzystów

Dnia 26.04. w naszej szkole odbyło się uroczyste zakończenie roku szkolnego maturzystów. Pożegnanie klas maturalnych to zawsze bardzo wzruszający moment dla całej szkoły, przede wszystkim dla absolwentów, ale i rodziców, wychowawców i nauczycieli. Tradycyjnie apel rozpoczął się wprowadzeniem sztandaru i odśpiewaniem hymnu państwowego. Następnie głos zabrała pani dyrektor Zdzisława Choynowska,

Czytaj więcej »

Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych

W dniach 12-13.04.2024 uczniowie Naszej szkoły uczestniczyli w eliminacjach Okręgowych XLVII OWiUR, które odbyły się w Zespole Szkół nr.4 w Bielsku Podlaskim. Z naszej szkoły do eliminacji okręgowych zakwalifikowało się 3 uczniów w 2 blokach tematycznych (produkcja zwierzęca i weterynaria). Naszą szkołę w obu blokach tematycznych reprezentowali uczniowie technikum weterynarii.

Czytaj więcej »

Finał Konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego

Wczoraj w Instytucie Kulinarnym Transgourment pod Warszawą reprezentanci 10. szkół gastronomicznych z całej Polski walczyli w finale o Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego. Walka była zacięta, uczniowie wykazali się kreatywnością i ciekawymi technikami. Potrawy oceniało zacne jury pod przewodnictwem Prezesa Klubu Szefów Kuchni Jarka Walczyka. Wśród oceniających znaleźli się

Czytaj więcej »

Wojewódzki Konkurs Kulinarny „Gotuj z klasą”

Jubileuszowa, V edycja Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Gotuj z klasą” i kolejne podium jest nasze! 🔪🫢❤️  Julia Jarosz i Katarzyna Łomotowska wywalczyły II miejsce w tym prestiżowym wydarzeniu podlaskich szkół gastronomicznych i tym samym wygrały staż w restauracji mistrza Karola Okrasy i szefa kuchni Grzegorza Krupy 😊   15 marca w

Czytaj więcej »
Skip to content