Aktualności

Dzień gier planszowych

10 października w Naszej szkole obchodziliśmy ogólnopolski Dzień Gier Planszowych! 🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲 Z tej okazji nauczyciele i uczniowie o godzinie 10:10 przerwali standardową naukę i codzienne obowiązki….by zagrać w planszówki. Dzień Gier Planszowych to idealny moment, w którym zagrać może każda chętna osoba. Planszówki są dla wszystkich. Karolina Obuchowska, Aneta Krasińska

Czytaj więcej »

Sprzęt do pracowni weterynarii

Proces dydaktyczny może okazać się łatwiejszy i bardziej atrakcyjny zarówno dla ucznia, jak i jego nauczyciela, jeżeli stworzono ku temu sprzyjające warunki edukacyjne. W ostatnim okresie pracownia weterynaryjno – zootechniczna została wyposażona w specjalistyczny sprzęt, który umożliwi uczniom praktyczne przygotowanie się do zawodu. Pracownia wzbogaciła się o: – aparat EKG

Czytaj więcej »

Konkurs kulinarny „Ale tort”

To był wyjątkowy dzień! – w naszej szkole odbył się finał konkursu „Ale tort”. W czwartej już edycji wydarzenia tematem był tort klasyczny. Zacne jury smakowało tortów szwarcwaldzkich, tortów Dobosa, klasycznych tortów biszkoptowych oraz bezy Pavlova. 5. października w Zespole Szkół im ks. J. K. Kluka w Wojewodzinie wyłoniono najlepszy

Czytaj więcej »

Akcja Sprzątania Świata 2022

W piątek 30 września po sześciu lekcjach w Naszej szkole została przeprowadzona akcja terenowa „Sprzątania świata”. Wcześniej Samorząd Uczniowski wyznaczył klasom rewiry do porządkowania na terenie szkoły i w bliskim jej sąsiedztwie. Po rozdaniu przez p. Kierownik gospodarczą rękawic i worków dostarczonych przez Starostwo Powiatowe wszyscy ruszyli w teren. Przy

Czytaj więcej »

Rolnicy przygotowani do zajęć praktycznych

Technicy rolnicy są w pełni przygotowani do wykonywania czynności roboczych na przedmiocie zajęcia praktyczne. Z inicjatywy nauczyciela przedmiotu p. Piotra Manturo zostały zamówione i zakupione ubrania ochronne uczniom uczestniczącym w tych zajęciach. W skład stroju zajęciowego wchodzi: koszula flanelowa, spodnie ogrodniczki i… czapka w kolarze żółtym z wyhaftowanym napisem „Zespół

Czytaj więcej »

Warsztaty kulinarne „Stawiam na wołowinę”

Program szkolenia został zrealizowany przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka – założyciela, doskonałego kucharza, laureata wielu konkursów, pomysłodawcę konceptów kulinarnych a zarazem szefa i właściciela „Tawerny Fisza” w Augustowie. Koordynatorem projektu informacyjno-szkoleniowego z zakresu jakości mięsa wołowego jest Związek Polskie Mięso. Spotkanie z wołowiną podzielone zostało na dwa etapy. Podczas wykładu

Czytaj więcej »