Aktualności

Mistrzostwa Województwa Podlaskiego Młodzieży OHP w Futsalu

Uczniowie Branżowej Szkoły I stopnia 22 marca wzięli udział w Mistrzostwach Województwa Podlaskiego Młodzieży OHP w Futsalu. Organizatorem turnieju była Podlaska Wojewódzka Komenda OHP w Białymstoku, Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Grajewie oraz Hufiec Pracy w Grajewie. Jest to impreza realizowana cyklicznie, w której udział bierze 8 drużyn z

Czytaj więcej »

Kasa na czytanie

Z inicjatywy Dyrektora szkoły Julii Ksepko-Kurkowskiej i na wniosek napisany przez nauczyciela – bibliotekarza – p. Katarzynę Mrozowską, Technikum w Wojewodzinie pozyskało kwotę 15 000 zł z Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa. Pozyskane środki zostaną rozdysponowane na zakup nowości wydawniczych, zakup wyposażenia do biblioteki szkolnej oraz na realizację działań promujących czytelnictwo

Czytaj więcej »

Day of Foreign Languages

W dniu 21 marca społeczność szkolna tradycyjnie zgromadziła się na sali gimnastycznej, aby wspólnie świętować 1. Dzień Wiosny, znany też jako „Dzień Wagarowicza”, a w naszej szkole jako Dzień Języków Obcych. Była to okazja do wspaniałej zabawy, a także zaprezentowania talentów artystycznych naszej młodzieży oraz doskonalenia umiejętności językowych. Uroczystość została

Czytaj więcej »

Zawodowiec Roku 2022

Pani Ewelina Jagłowska – nauczyciel przedmiotów zawodowych Technikum Budownictwa została wyróżniona w ogólnopolskim konkursie „Zawodowiec Roku 2022” organizowanym przez Ministerstwo Edukacji i Nauki przy wsparciu Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji oraz KGHM Polska Miedź. Wyłoniono 118 nauczycieli z całej Polski cechujących się zaangażowaniem i pasją w pracy, wspierających zainteresowania zawodowe uczniów,

Czytaj więcej »

Warsztaty kuchni molekularnej w ramach projektu Zawodowiec – dobry fachowiec

W naszej pracowni rządziła dziś alchemia… Podczas zajęć ze znakomitym szefem kuchni Panem Arturem Zaskórskim ProArt Centrum Szkoleniowe Artur Zaskórski, uczniowie technikum żywienia uczyli się technik kuchni molekularnej takich jak: żelifikacja, sferyfikacja, emulsyfikacja oraz ćwiczyli metodę obróbki termicznej – sous vide. Kucharze mieli okazję przygotować lody z wykorzystaniem ciekłego azotu

Czytaj więcej »