walifikacja: PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE DAŃ HGT.02
KURS KWALIFIKACYJNY W ZAWODZIE KUCHARZ 512001
NAUKA NA KURSIE JEST BEZPŁATNA
Cele kształcenia w zawodzie sprzedawca w formie kursu kwalifikacyjnego:
Absolwent jest przygotowany do wykonywania następujących zadań:
1) przechowywania żywności;
2) sporządzania potraw i napojów;
3) wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów.
Organizacja i forma kursu kwalifikacyjnego
liczba uczestników: 20
okres nauczania: 1-1,5 roku (2 lub 3 semestry), zajęcia odbywają się systemem zaocznym dwa razy w miesiącu – piątek, sobota
Uczestnikami kursu mogą być osoby, które ukończyły 18 lat, ukończyły 8-letnią szkołę podstawową, gimnazjum, zasadniczą szkołę zawodową, średnią lub posiadają wykształcenie wyższe, a chcą zdobyć nowe kwalifikacje.
Po kursie uzyskujesz: zaświadczenie o ukończeniu kursu
Dodatkowe kwalifikacje:
Ukończenie kwalifikacyjnego kursu zawodowego umożliwia przystąpienie do egzaminu zewnętrznego potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie. Osoba, która zda egzamin otrzyma świadectwo potwierdzające daną kwalifikację.
Słuchacz po uzupełnieniu kwalifikacji, „Organizacja żywienia i usług gastronomicznych HGT.12” oraz wykształcenia średniego /jeżeli nie posiada*/ może uzyskać tytuł TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
PLAN NAUCZANIA
1. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
2. Działalność gospodarcza w gastronomii
3. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
4. Język obcy w gastronomii
5. Procesy technologiczne w gastronomii
6. Gastronomia w praktyce – zajęcia praktyczne
*wykształcenie średnie można uzyskać w Liceum Ogólnokształcącym dla Dorosłych w Grajewie
Podanie do pobrania – Adobe Reader *.pdf
zgłoś się do sekretariatu Zespołu Szkół w Wojewodzinie
Wojewodzin 52
w godzinach od 7:00 do 15:00 (poniedziałek – piątek),
tel. 86 272 22 31