
Warsztaty „Stawiam na drób”
Warsztaty „Stawiam na drób” z Akademią Kulinarną Marcina Budynka 🐔🔪🧑🍳
Choć dzisiaj prima aprilis to bez ściemy odbyły się u nas warsztaty w ramach projektu „Stawiam na drób”.
Szkolenie rozpoczęło się prelekcją Szefa Marcina Budynka na temat walorów kulinarnych drobiu oraz pokazem rozbioru tuszki kurczaka. O walorach dietetycznych drobiu opowiedziała dietetyk kliniczna Judyta Szymkowiak. W drugiej części spotkania 20 uczniów technikum żywienia wzięło udział w warsztatach kulinarnych z profesjonalnymi kucharzami z Akademii.
Przygotowane dania były ciekawe, kreatywne, pięknie podane i co najważniejsze – przepyszne.
Uczestnicy warsztatów otrzymali certyfikaty, pamiątkowe fartuchy, a nasi goście obdarowali szkołę airfryer’em.
Z wdzięcznością dziękujemy i zapraszamy ponownie 💐
Agata Choynowska