Staż u Karola Okrasy
Laureatki V Edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Gotuj z klasą!” odebrały główną nagrodę, jaką był dwutygodniowy staż w restauracji Platter by Karol Okrasa i Down Down Restaurant w hotelu Intercontinental w Warszawie.
Julia Jarosz i Katarzyna Łomotowska z wielką pasją i wdzięcznością opowiadały o pracy w czasie stażu. Miały możliwość zobaczyć jak funkcjonuje duża kuchnia hotelowa na bardzo wysokim poziomie. Była to okazja do sprawdzenia dotychczasowych umiejętności zawodowych oraz nabycia nowych doświadczeń. Dziewczęta poznały zespół wspaniałych ludzi – profesjonalnych kucharzy, którzy z pasją dzielili się kulinarną wiedzą. Pod okiem Szefa Kuchni Grzegorza Krupy przygotowywały przystawki, dania główne, desery.
Po pracy Julia i Kasia, wspólnie z koleżankami po fachu z Łomży, eksplorowały Warszawę. Wolny czas spędzały w Centrum, na Starym Mieście oraz na Bulwarach Wiślanych.
Ten czas na pewno na długo pozostanie w ich pamięci.
Serdecznie dziękujemy pracownikom Urzędu Marszałkowskiego, w szczególności Pani Iwonie Krzyżanowskiej zastępcy dyrektora Departamentu Rolnictwa i Obszarów Wiejskich, za znakomita organizację pobytu naszych uczennic na stażu.
Agata Choynowska