Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Dzisiaj (piątek 11.10.2019 r.) odbył się finał konkursu zorganizowanego przez nauczycieli przedmiotów zawodowych w żywieniu – panią Beatę Urbańską i Agatę Choynowską na najciekawszy tort czekoladowy; pod względem dekoracji – wyglądu zewnętrznego, wyglądu struktury wewnętrznej, ciekawego połączenia smaków, zastosowania ciekawych procesów cukierniczych, które przełożyły się na wygląd i smak. Brana była pod uwagę inwencja twórcza; zastosowanie własnych rozwiązań łączenia produktów i wykonania dekoracji.
Konkurs przebiegał dwuetapowo; najpierw zostali wyłonieni zwycięzcy w rywalizacji klasowej i są to:

Zespół z klasy II: Katarzyna Korwek, PulinaWawiórko, Weronika Milewska
Zespół z klasy III: Katarzyna Borkowska, Kamila Grabowska, Katarzyna Karpińska
Zespół z klasy IV: Magda Dobrzycka, Weronika Ziemkiewicz, Alicja Kudrawiec

W finale jury miało ogromny problem z wydaniem jednoznacznej decyzji, bo jak widać na załączonych zdjęciach, torty prezentowały się znakomicie i wspaniale smakowały.

Zwyciężyły: Katarzyna Borkowska, Kamila Grabowska, Katarzyna Karpińska

Wszystkim uczestniczkom konkursu gratuluję dużych umiejętności zawodowych, nauczycielom dziękuję za dobre przygotowanie uczestniczek, a pani Beacie Urbańskiej gratuluję ciekawego pomysłu na konkurs - odbywa się już drugi raz.

Ze słodkimi pozdrowieniami, Zdzisława Choynowska - dyrektor