Cyklicznie, od stycznia 2019, uczniowie technikum w Wojewodzinie uczestniczyli w zajęciach w ramach II edycji projektu "Kreatywne warsztaty lodowe z Schöller Ice Cream". Świetna inicjatywa producenta lodów - firmy Nestle Schöller; głównym celem warsztatów jest rozwijanie pasji i zainteresowań uczniów w zakresie komponowania deserów lodowych na bazie ,,Schöller Ice Cream’’.
Producent lodów Nestle Schöller zapewnił lody na zorganizowanie warsztatów dla uczestników oraz firmowe koszulki i zapaski. Szesnastu najlepszych uczestników warsztatów wyłonionych przez Jury ze wszystkich województw otrzyma voucher uprawniający do udziału w Ogólnopolskim Konkursie Master Challenge by Schöller oraz walkę o 3 000 zł i warsztaty w Akademii Kurta Schellera.
Pod okiem nauczycielek przedmiotów zawodowych uczestnicy przygotowali między innymi lody smażone, tartuffo, lodowe semifredo czy amerykańskie pancakes z lodami. Cały zespół wykazał się dużym zaangażowaniem, a przede wszystkim świetnie bawili się smakami, teksturami i kolorami komponując ciekawe połączenia. Zapraszamy do galerii zdjęć - z pewnością pobudzą Wasze kubki smakowe.