Wojewodzin 52
19- 200 Grajewo
tel./fax. 86-272-22-31
INTERNAT - tel. 0-86 272-31-80 (w dni robocze)
szukaj na stronie:

Zespół Szkół w Wojewodzinie

Zapraszamy w nasze progi...

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
  • Technik Architektury Krajobrazu

    Technik Architektury Krajobrazu

  • Technik Urządzeń i Systemów Energetyki Odnawialnej

    Technik Urządzeń i Systemów Energetyki Odnawialnej - Nowość

  • Technik Hotelarstwa

    Technik Hotelarstwa

  • Technik Weterynarii

    Technik Weterynarii - Nowość

  • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

    Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

  • Technik Budownictwa

    Technik Budownictwa

  • Technik Rolnik

    Technik Rolnik

  • Zasadnicza Szkoła Zawodowa

    Zasadnicza Szkoła Zawodowa

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

18.01.2018 roku w naszej szkole został przeprowadzony półfinał Konkursu Gastronomicznego Województwa Podlaskiego dla uczniów średnich szkół rolniczych „Gotuj z klasą”, którego organizatorem jest Marszałek Województwa Podlaskiego, a koordynatorem Departament Rolnictwa i Obszarów Rybackich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego.
Do półfinału przystąpiły trzy zespoły:
- zespół pierwszy: Katarzyna Wróblewska kl. III TŻ i Paulina Zyskowska kl. III TŻ
- zespół drugi: Alicja Kudrawiec kl. II TŻ i Magdalena Dobrzycka kl. II TŻ
- zespół trzeci: Aleksandra Wojewoda kl. III TŻ i Weronika Ziemkiewicz kl. II TŻ
Każdy zespół przygotował menu konkursowe składające się z: zupy, dania głównego i deseru. Dania konkursowe przygotowane zostały z produktów związanych z regionem, powszechnie znanych i rozpoznawalnych. Ocenie podlegały: walory smakowe, wygląd potrawy i związek dania z regionem. Zwycięzcami etapu szkolnego zostały uczennice kl. III Technikum żywienia i usług gastronomicznych. Poziom rywalizacji był bardzo wyrównany. Uczestnicy konkursu wykazali się kreatywnością, różnorodną formą prezentacji potraw oraz zaangażowaniem i wiedzą na temat tradycji i obyczajów naszego regionu.

Beata Urbańska


spacer

Zaloguj się:

Użytkowników:
20
Artykułów:
323
Odsłon artykułów:
838900

Gościmy:

Odwiedza nas 25 gości oraz 0 użytkowników.